Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-04-2011, 04:38 PM
Fury Fury is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Transfer SD Backup to new external

Long time user. Only had to restore once when installing new hd to imac. Worked flawlessly. I recommend SD to everyone I know.

I need to increase the size of my SD external hard drive. Question is can I just move the files from one external to another and then rename that new volume SuperDuper?

Or do I have to a full backup to the new external?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2011, 04:56 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,844
Send a message via AIM to dnanian
Use SuperDuper! to copy from the one backup to the other. Then, recreate any schedules to reference the new, different drive and continue your backups.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2011, 02:37 PM
jhtopping jhtopping is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Dave, when you say to use SuperDuper! to copy from the one backup to the other, is this done using one of the available scripts or with the typical SuperDuper! screens? When using SuperDuper! was able to change the Copy parameter from Macintosh HD to Disk Image but I was not able to select one of the .sparseimage backup files. This is not a critical issue, but I was trying test a process that may be needed in the future.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2011, 03:43 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,844
Send a message via AIM to dnanian
If you're copying a sparse image, I'd just do it with Finder. It's just one big file.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't backup boot volume to external mrmaxp0wr General 13 11-23-2009 08:49 AM
Backup internal HD + External HD Grant Simmie General 5 11-02-2009 11:27 AM
Failed to enable ownership on External backup patrickmast General 1 06-25-2008 12:09 PM
Backup Freezes after transfer rate slows down marblezilla General 3 04-09-2008 07:03 PM
automatic initiation of backup when I plugin/mount my external Firefox drive? mykmelez General 3 07-11-2005 04:00 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.