Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 11-12-2009, 11:15 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,844
Send a message via AIM to dnanian
I have to say it's a pretty unusual problem - just not something I've heard of before. It really should boot either way! If anything it's much harder for it to boot externally than internally...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #17  
Old 11-13-2009, 12:09 PM
kahmedsid kahmedsid is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
Yep

I can't agree with you more, Dave. This is exactly why we're pretty

I think I am going to get the laptop replaced and if the drive fails on the new one too, we'll probably blame the Hitachi Travelstar 320 GB 7200 RPM disk.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-13-2009, 06:05 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,844
Send a message via AIM to dnanian
But the drive did work when you just installed Snow Leopard to it, no? So... I just don't get it.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #19  
Old 11-13-2009, 09:39 PM
kahmedsid kahmedsid is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
No

The drive when placed inside the computer acts weird in many ways:
- does not let disk utility erase/partition it (hangs and sometimes errors)
- does not let the OS-X installer install to it (hangs after a minute)
- does not boot up even if it has a fresh copy of OS-X

The same drive when placed outside using USB or Firewire does everything normally.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-13-2009, 10:21 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,844
Send a message via AIM to dnanian
Interesting. OK - yeah, sounds like a drive issue. Very weird!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #21  
Old 11-16-2009, 03:40 PM
kahmedsid kahmedsid is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
Final Update

I did get a laptop replacement and after putting in the Hitachi Travelstar 320GB 7200RPM drive in it, the same behavior was observed. I have concluded that the problem is with the drive when placed internally on the Macbook Pro.

The same drive works just fine with the Black Macbook which I am upgrading from.

Dave, thanks for your help!
Reply With Quote
  #22  
Old 11-16-2009, 04:16 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,844
Send a message via AIM to dnanian
It doesn't surprise me that the replacement MBP showed the same behavior - that was a bit of a hail mary pass on the part of the AppleCare guy. Very strange that the drive seems incompatible, though! Maybe it's just that one sample?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to boot from cloned backup JBRJBR General 6 10-19-2009 10:44 PM
Unable to boot from clone backup after update tleveque General 1 02-06-2008 01:47 PM
Fw Drive Wont Boot Budgie General 3 11-05-2006 02:22 PM
Undersized disk image and a Boot Camp-related backup question garybollocks General 3 10-23-2006 02:07 PM
Source HD won't boot after canceled Backup enderws General 3 03-04-2006 05:02 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.