Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2008, 03:19 PM
dmedia dmedia is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Can't backup to a sparse image?

Hi,

Using v2.5 (v84) on a dual G5 running 10.4.11.

I can backup just fine to another partition but whenever I backup to a sparse image, it backs up successfully but the image is unusable. I can't select it when I select "Disk Image" as source. It's grey-out. Same thing happens within Disk Utility. If I mount the image and then backup from that mounted image to another drive, the restore proceeds but then I'm left with an unbootable disk afterwards.

Is there a trick to backing up to a sparse image?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2008, 03:57 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
You can't select a sparse image as a source in "Disk Image...", or in Disk Utility. You need to open the image, then select its volume. See the User's Guide...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2008, 07:25 PM
dmedia dmedia is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
You can't select a sparse image as a source in "Disk Image...", or in Disk Utility. You need to open the image, then select its volume. See the User's Guide...
Whoops. Sorry for not RTFM. Lemme try it that way...

I did try mounting the image and then using SD to dupe from the mounted image to the restore drive and that didn't work as the drive wasn't recognized as bootable. Is that method also not approved?

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2008, 10:59 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
No, that's approved, but perhaps the drive wasn't properly partitioned?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2008, 09:12 PM
dmedia dmedia is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
No, that's approved, but perhaps the drive wasn't properly partitioned?
Hi, I think you're right. For some reason, the partition scheme was set to MBR instead of Apple Partition Map so I guess the disk I wanted to restore to was a Windows disk and I didn't reinitialize correctly. Now that I've repartitioned correctly, the restore from mounted image works.

Whoops.

Thanks for the tips.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Undersized disk image and a Boot Camp-related backup question garybollocks General 3 10-23-2006 01:07 PM
Force quit required after failed sparse image backup minckster General 1 09-16-2006 10:03 AM
not ejecting sparse image after backup rossb General 7 02-08-2006 05:20 PM
SuperDuper Backup of AES 128 Encrypted Disk Image rwg4 General 3 11-30-2005 10:28 AM
Sparse image from aborted DMG backup? Winston General 9 10-22-2005 12:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.